Mivel az iskolában csak meghatározott napokon lehet az osztályoknak összejövetelt tartani, a tanárok beosztják egymás között, hogy kinek mikor legyen, hogy a többgyermekes családok mindenhol ott tudjanak lenni. Így Dávidéknak pénteken délután volt az anyák napi ünnepség évzáróval egybe kötve.

Nagyszerű évet zárnak, sok-sok élményt, tudást kaptak az osztályfőnöktől, és látszik a gyerekeken, hogy nagyon szeretik Beát. Szegénynek rendesen meg kellett dolgoznia az elismerésükért, mert a 10 fős osztályból csak három lány van, a többi fiú. A maguk morgásaikkal, heveskedéseikkel, rivalizálásaikkal, hiszen 12 évesek. De Bea nagyszerű munkát végzett!

Nagyon kedves műsorral készültek, volt anyák napi része, énekeltek, verset mondtak, majd két történetet adtak elő. A második egy jópofa, Mátyás király mese volt, jókat nevettek a szülők, nagyon jól játszottak a gyerekek. Van egy ikerpár az osztályban, az egyik kisfiú nagyon szépen tud verset mondani, most is nagyon jól eljátszotta a szerepét, de mind ügyesek voltak, próbáltak tájszólással beszélni, jókat mulattunk rajtuk.

Utána volt egy kis eszem-iszom, beszélgetés.

Ez volt az utolsó ilyen ünnepsége ennek az osztálynak, felsőben már ilyenekre nincs idő, itt nem szokás. Valószínűleg ők nem nagyon bánják, mert nem kell verset tanulni, próbálni, de azért én sajnálom, mert annyira aranyosak, ügyesek. Már csak a Barnus ünnepeire tudunk menni. Ez van, fölnőnek a gyerekek!

Pénteken a híradásokból tudtam meg, hogy vége a tanévnek Magyarországon. Itt hivatalosan július 4-én lesz bizonyítványosztás. Az oviban és az alsó tagozatban végig lesz tanítás, a felsősöknek lemennek a vizsgák és 20-a után már nem mennek be, mert megkezdődnek a hivatalos szóbeli érettségik. Ekkor szoktak elmenni work experience-re. Ez egy lehetőség, amit több cég is felajánl az 5. és 6. évfolyamosoknak, hogy tapasztalatot szerezzenek náluk, egy hetet töltenek el ott, bekapcsolódnak az adott cég munkájába, így belülről ismerhetik meg azt. Kisebb munkákat végeztethetnek velük, de nem ez a lényeg, fizetést nem kapnak. Két éve Katinka is volt, nagyon jól érezte magát, tetszett is neki, de mivel elég nagy a dioptria a szemüvegében, ezért ő nem mehetett oda. Viszont sikeresen mesélt arról az egy hétről, mert Esztinek nagyon megtetszett, ő is oda készül. Jövőre érettségizik, el szeretne menni tapasztalatot gyűjteni. Különben ha valaki Angliába szeretne menni tanulni, akkor az ilyen helyeken kapott véleményezést csatolni kell a jelentkezési laphoz, tehát csak olyanok mehetnek az adott angliai egyetemre, akik részt vettek work experience-en.