Címkék

,

“Nnna, gyere Tasso, elmegyünk sétálni. Igen, a gazdi is jön, de most én fogom a pórázt. Viselkedj rendesen, és akkor nem lesz probléma. Ülsz! Mondom ülsz! Ide a hátsó feledre! Így ni, megy ez. Rád adom a pórázt, és mehetünk is. Mondom először a póráz, és aztán indulunk! Ülsz! Na, póráz rendben, mehetünk.

Bízd csak rám Kedvesem, sétáltattam már kutyát! Igen, tudom, a jobb oldalamon jöjjön, távolabb az úttól. Igen, értem, kicsit lazábbra hagyom a pórázt, hadd legyen egy kis szabadsága.

Erre megyünk Tasso! Errefelé, látod? Hóóóó, megállunk és szétnézünk mielőtt az úton átmegyünk, nem csak rohanunk mint a vak ló! Más se hiányzik, mint hogy elcsapjon egy autó. Mi lenne a gazdival a kis kedvenc nélkül? Kapnák érte, az tuti!

Szépen sétálunk, végig a járdán. Szép lassan sétálunk. Mondom LASSAN sétálunk! Azért séta, és nem rohanás, mert lassú. Még szerencse, hogy kettőnk közül én vagyok az erősebb, különben te sétáltatnál engem. Láttam már ilyet.

Bokor, pisilés. Feltétlenül meg kell jelölni. Aha! Itt már másik kutya is jelölt, legalábbis a szagok ezt bizonyítják. Menjünk tovább! Igen, így, szépen, nagyon ügyes vagy. Villanyoszlop, pisilés. Mehetünk? Nagyszerű! Okos ez a kutya, milyen szépen sétál, amióta rászóltam, nem rángat. Kerítés, pisilés. Én nem értem hogyan fér ennyi pisi egy kutyába!

Nézdd milyen nagy odaadással szimatol! Mint egy vadászkutya. Figyelted, hogy időnként fújtat, mintha ki akarná fújni az orrából a felgyülemlett szagokat. Néha szeretném, ha olyan szaglásom lenne mint a kutyáknak, mit meg nem érezhetnek!

Postaláda, pisilés. Hozzá lehet szokni, végül is a sétába belefér a meg-megállás.

Nézdd, hogy figyel! Ez a kis rét itt tehénlegelő. Biztosan be vannak zárva ott hátul, mert egyet sem látok. Ide érzi a szagukat? Ez aztán a szaglás. Igaz, hogy néha irigykedem, de most szívesen lemondok a tehénlepények bukéjáról.

Nézd csak Tasso, mindjárt otthon vagyunk. Megyünk haza. Haza. Érti amit mondok, ezt már megtanulta. Itt kocsifeljáró. Leveszem rólad a pórázt, de nem elszaladni! Milyen okos, egyenesen az ajtóhoz megy. Még egy kis tanítás, és be is csönget. Na, futás befelé Tasso, a macskák azóta szabadon rosszalkodnak, menj, tegyél rendet köztük!

Egész kellemes ez az esti kutyasétáltatás!”