Címkék

Szombaton délután Annáékhoz voltunk hivatalosak. Sajnos már jó régen, több mint egy éve találkoztunk utoljára, Luca még szinte baba volt. Ők akkor költöztek ide Belgiumba. Egy olyan házaspárról van szó, ahol az anyuka magyar, az apuka belga. Magyarországon találkoztak, összeházasodtak, született egy aranyos pici lányuk, aztán most ide költöztek Belgiumba, mert az apukának letelt a szerződése Magyarországon. Az apuka megtanult szépen magyarul, és szereti is a nyelvet, mert itt is magyarul beszélnek otthon. Luca flamand oviba jár (egy kis tünemény a kislány!), de otthon vele is magyarul beszélnek, az apukájával beszél még flamandul. Aranyos volt, mert mivel gyerekekkel csak flamandul beszél Barnushoz is flamandul szólt. Ő meg nézett, hogy nem ért belőle semmit. Meg kellett kérni, hogy magyarul beszéljen a fiukhoz. Remélem ma nem volt ez miatt kavarodás az oviban! Nagyon szép helyen laknak, Leuvenben. Szépen felújították a házukat, nagyon barátságos otthont készítettek maguknak. Minden elismerésem az övék! Jó volt velük újra találkozni, beszélgetni. Valamikor még az őskorban találkoztunk össze Annával a MON nevezetű oldalon, sokáig leveleztünk, de találkozni csak itt találkoztunk egy éve, amikor ők is Belgiumba költöztek. Hol nem ismerkednek az emberek? Azért milyen furi ez, ugye? De jó is! Főleg, ha nagyszerű emberekkel hoz össze a sors. Mindnyájan reménykedtünk benne, hogy a következő találkozás már hamarabb lesz, nem kell várni 1 évet!

Vasárnap pihi volt. Délután átjött egy új házaspár hozzánk, a gyerekeikkel jár egy osztályba Barnus. A kislány is 2. osztályos, a kisfiú elsős, de mivel együtt van a két osztály, így mégis osztálytársak. Katival már beszélgettünk párszor, a férjét csak látásból ismertük még. Sok dolog szóba jött, az itteni élet, a suli, a magyarok szeretem nem szeretemje. Még el kell telni valamennyi közösen eltöltött időnek, hogy kiderüljön szövődhet-e köztünk barátság, mindenesetre szimpatikus házaspár, és ez már jó irányt mutathat. Persze kérdés, hogy kölcsönös volt-e a dolog! Előbb-utóbb kiderül ez is!

Valahogy nagyon gyorsan eltelt ez a hétvége! Ma meg hétfő! Elég sokat ígér ez a hét, majd meglátjuk! Az idő viszont csodaszép, hétágra süt a napocska!