Címkék

Még pénteken megbeszéltük, hogy ha jó idő lesz a hétvégén, akkor kihasználjuk a napsütést és elmegyünk egy játszóparkba. Mivel reggelente 4-5 fokra lecsökken a hőmérséklet úgy gondoltuk, hogy ebéd utánra már talán melegszik annyit az idő, hogy jól érezzük magunkat egy parkban séta és játék közben.

Kessel-lo Leuven egy külső városrésze, tőlünk 36 km-re, igazán nincs messze. Ez egy óriási park, vannak ilyen-olyan labdajátékokra mindenféle pályák, az elmaradhatatlan tavak rengeteg kacsával, sok-sok fa, csörgedező patakocska, átívelő hidakkal. Megetettük a kecskéket, a fiuk lelkesen hordták nekik a füvet, nagyon édik voltak. Megsimogattuk a csacsikat is, pumpáltunk vizet, árasztottunk, megforgattuk a vízkereket az áradó víz sodrásával. Nagy volt az éljenzés!

Aztán rátaláltunk az első óriási játszótérre. A picuriknak külön játszórész volt, láthatóan nagyon élvezték ők is. A nagyobbaknak egy óriási tér a fák alatt, mindenféle mászó, csúszó alkalmatossággal. Nagy volt a választék a csúszdák között, akadt, amelyik teljesen zárt volt, Dávid szerint kicsit félelmetes. Az egyik padra oda sütött a nap, elücsörögtünk és néztük a boldogan viháncoló gyerekeket. Mind mosolygott, nevetett! Dávidkám meg is jegyezte, hogy itt mindenki boldog! Sokat nevettünk mi is, például az ugráló szőnyegen. Dávid ugrált az egyik felén, a másik felén Barnus a levegőben röpködött. Találtak pörgő, forgó játékokat, egyikbe még apuka is bekapcsolódott. Volt itt gyerekfa (Kissipi hívja így ezt a kötelekből készült hatalmas mászókát, és hát tényleg úgy nézett ki, mint egy gyerekfa, mikor 10-15 gyerek volt rajta egyszerre). Egy kicsi sétálással átértünk egy másik nagy játszótérre, itt kötelekkel lehetett mászni köteleken, kötélfolyosón. Gyerekpróbáló volt némelyik mire fölértek a több méter magas célig és lecsúszhattak az óriási csúszdákról. Voltak itt hinták, mérleghinták. No nem olyan hétköznapiak, a mérleghinták olyanok voltak, hogy egy óriási cölöpön egymásra keresztbe fel volt erősítve két fa. Erről lógtak le jó erős gumiszálak és arra kellett felülni. Ha nem egyensúlyoztak ügyesen vagy nagyon eltérő volt a két oldal súlya, akkor igencsak mozgott az egész, jókat lehetett nevetni rajta. A sima egyszerű hintára is volt ráhúzva egy autógumi és azon kellett egyensúlyozni miközben sungolták magukat. Még kifelé bohóckodva ültek bele a rugós hintákba, hogy azt is kipróbálják. Vannak itt nyári játékok is, vizibicikli, élményfürdő, de ezek már ilyenkor bezárnak.

Belgiumban nagyon sok park van, sok helyen lehet is valamilyen tevékenységben részt venni, de ezeket szeptember 30-án bezárják, a parkok viszont továbbra is nyitva vannak ingyen. Mint itt is. Ha valakit érdekel, itt utána lehet nézni a helynek: Kessel-lo park.