Címkék

,

Már odakint a kapuban érdekesség fogad, ez az ING limuzin jó kis reklám:

A terembe belépve szemet gyönyörködtető látvány vonzza a tekintetet, rögtön le is ragadunk egy percre a Lotus standnál. Szép ez az autó, szívesen kipróbálná az ember. Hosszú távon nem biztos, hogy ezt választanám, nyugis típusú vezető vagyok, és jobban szeretem ha magasabban ülök, mint ha fekve vezetek. Mindenesetre meghajtanám kíváncsiságból.

Megfordulva szinte elszörnyülködünk. Ez az új trend? Ez az új Daihatsu annyira otromba, hogy már szép.

Természetesen mindhármónkat érdekelnek a családi autók, legalább hat személyes kell, hogy legyen. A Ford Galaxy kényelmes, természetesen a puha bőrüléses változatot állították ki. Tetszik a sok kis tárolóhely, a műszerfal nem rossz, valamivel szebb, mint a most divatos techno stílus (erre a Renaultnál még visszatérek). Elől-hátul kipróbáljuk milyen benne az ülés.

Azért a Grand Voyager elviszi a pálmát az egyterűek között. Legalábbis nálam.

Ha már nagy autókról beszélünk, itt ez a Volvo. El tudnám képzelni a fenekem alatt.

Említettem a Renault-t. Nos, a Megane máig a szívem csücske. Korábban a Classic változat volt az egyik céges autóm, és nagyon megkedveltem. Kényelmes volt. Bárki bármit mond, a franciák puha, kényelmes ülést gyártanak, a németek viszont keményet, mint egy pad. (A legkényelmetlenebb autó amiben ültem egy vadiúj, kölcsönzött Volkswagen Golf volt.)

A Megane-ban minden a helyén volt, a sebváltó, a pedálok, a gombok. A Renault-nak van a legjobb kormányoszlopra szerelt kapcsoló-kialakítása a rádió/magnó/CD-lejátszó kezelésére, mert fix, nem forog a kormánykerékkel. Viszont a design-t nagyon elrontották. A régi gömbölyded, műszerfallal azonos színű boksz sokkal barátságosabb volt. Nekem nem tetszik ez az új, szögletes techno stílus.

Viszont el kell ismernem, hogy ez a Chrysler vonzza a tekintetünket, nem tudunk ellene állni, bele kell ülnünk.

Nem a Lotus volt az egyetlen sportautó, ezt a klasszikus formát rögtön fel lehet ismerni: Száguldás, Porsche, Szerelem.

A Mazda sem kutya, minden fiú álma.

„Ilyen autóm lesz, mihelyst elérem a gázpedált!”

Ne gondold, hogy csak nagy, erős és sportos autók vannak, itt csillognak-villognak a kis ügyesek is. A Smart mellett a hatvanas éveket idéző, egyforma szőke parókás hölgyek, mintha a szőke nős viccekből léptek volna elő.

Persze nem hiányozhat a „mi autónk” sem, na nem a fapados, hanem a hat sebességes négy kerék meghajtású.

Menet közben leragadunk egy-egy percre más érdekességeknél is, mint például ez a csilli-villi motor. Erről jut eszembe, akárhány autóba beleülünk, mindegyik hat sebességes. Tök jó! A miénkbe is elkelne hatodik sebesség, amikor a végtelen német autópályán zúgunk Magyarország felé.

Tetszik ez a jamesbond stílusú helikopter is.

A végére marad egy kuriózum a rendőrség standján: baleset-szimulátor. A rend őrei elmondják mi történik balesetkor, ha felborul az autó. Aztán autóstól oldalra borítanak, és megpörgetnek néhányszor. Egy életre megtanulod, hogy miért fontos bekötni a biztonsági övet.

Mára elég is ennyi az új autócsodákból, vár még bennünket az édességbolt útban hazafelé a Schumanon. Az épületből kilépve nyakunkba szakad az ég, trappolunk a metró felé az esőben. Porsche ide, Lotus oda, nagyon hálás lennék, ha most a Zafiránkba ülhetnénk, és nyugis tempómban hazahajthatnánk.