Címkék

,

Jól jött ez a húsvéti szünet, pláne, hogy csütörtök és péntek is szabad nap volt. Vettünk bicikliket, megoldódott a testmozgás kérdése. Régen is szerettem biciklizni, már alig vártam, hogy kipróbáljam. Tekertem egy jót a környéken. Itt rengeteg a kerékpárút, ráadásul nem is lakunk túl forgalmas helyen, az úton is lehet biciklizni.

Vettünk kisméretû focikapukat, fociztunk egy jót az udvaron. A fiúk nagyon élvezik, hogy van egy füves udvarunk. Vettünk hintát is, jövõ szombaton szállítják ki. Kisebbik fiamnak Magyarországon egyik legkedvesebb idõtöltése volt a hintázás, Uccle-ben, az apartmanban nagyon hiányzott neki.

Beköttettük a Telenet digitális tv-t. Elõször gondolkodtunk, hogy kell-e ez nekünk, végül mellette döntöttünk. A tvmûsor lekérdezéssel még valami gond van, a jövõ héten ki kell jönniük megnézni, de már most látszik, hogy jobb mint a Belgacom-os volt. Mivel flamand területen vagyunk, sokkal több az angol nyelvû csatorna. A flamandok azt csinálják, hogy nem szinkronizálják a filmet, hanem feliratozzák, és eredeti nyelven adják le. 

Errõl eszembe jut, amit itt tapasztaltunk, mégpedig, hogy szinte mindenki beszél angolul. Bárhová bementem, patikushoz, fodrászhoz vagy a polgármesteri hivatalba, mindenhol beszéltek angolul. Sokkal inkább, mint a francia nyelvterületen. Azt mondják, hogy a franciát nem szeretik ennyire, ami betudható a történelmi ellentéteknek, de azért imitt amott hallani francia beszédet. Magam részérõl már tudok köszönni, és megköszönni a dolgokat flamandul. Kezdetnek nem rossz.