Címkék

, ,

Vasárnap este megnéztük a Grand Place-t, hogy begyűjtsünk egy kis krisztmesz fílinget. A téren egy óriási fenyőfát állítottak fel, villogó lámpákkal. Két sorban két méteres gömbök vannak, felváltva ezüst színűek és átlátszóak. Az átlátszókban fehér műfenyők vannak kivilágítva, az ezüstösek visszaverik a villogó fényeket.
A nagy fenyőfa tövében egy jótékony szervezet akciója zajlott: Make a wish – Kívánj valamit. 2 euróért színes karton csillagot lehetett venni, ráírni egy kívánságot, és felfüggeszteni a fára. Hátha valóra válik. A befolyt összegből fogyatékos gyerekek kívánságait teljesítik. Például olyat, hogy megsimogathassanak egy igazi delfint. Én mondtam, hogy másban hiszek, nem a csillagocskákban, de szívesen adok pénzt csak úgy. Adtam is.
A polgármesteri hivatallal szembeni épületre óriási projektorokkal mozgóképeket vetítettek. Az egyik az volt, hogy az uniós tagállamok zászlajai sorban elvonultak, és végül minden uniós nyelven kiírták, hogy Boldog Karácsonyt! Persze azért főleg karácsonyi képeket vetítettek, és közben szólt a zene.