Címkék

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Axel balesete utáni napon minden bajunk volt. Tudtuk, hogy éppen műtik, de fogalmunk sem volt semmiről. És ez idegőrlő. Most még a kórházba sem mehettünk be, hogy ott várjuk a híreket. Hát összekaptuk magunkat és mit csináltunk? Betonoztunk. Befejeztük az üvegház környékét. Szétszedtünk és összeraktunk, telepitettünk. Estére mindketten kifacsarva, fájó tagokkal mentünk aludni, de legalább igy tudtunk pihenni. 

Később jöttek a hírek, bíztatóak, bennünk meg már a lendület megvolt. Csináltuk amit elterveztünk. Mára szép minden. Az üvegházban földet cseréltem, úgy kerültek be a kis növények.

üvegház1

üvegház2

Ezek a képek hétvégén készültek, azóta még szebbek, a paprika tele van virággal, a paradicsom is szépen fejlődik, az uborkát meg lassan már vezetgetni kell, hogy jó felé fusson.🌶🍅🥒🥬

Az eper egy részét átkellett telepíteni, mert nem fejlődött, csak bokrosodott, talán két maréknyi eper volt rajta tavaly. És valószínűleg jól gondoltam, most tele van virággal. Remélem idén több epret szedhetünk róla. 🍓

üvegház3

üvegház4

A szedrek is a helyükre kerültek.  A második tövet is átültettük a tám mellé, most már helyén van a két rédei szeder amit még drága Apósomtól kaptunk évekkel ezelőtt. Időközben látszik, hogy örülnek az új helynek, szépen fejlődnek. Idén még nem eszünk róla gyümölcsöt, de jövőre már igen. 

Gyuszi nagyon szereti az áfonyát. A málnák mellé el is ültettünk két bokrot még évekkel ezelőtt, de termés sem volt rajta és nagyjából csak ki nem pusztult szegény. Többször is utána olvastunk, de úgy láttuk mindent megkap ami kellene a fejlődéséhez. Aztán egyetlen helyen olvasta a gazdija, hogy jobban érzik magukat nagy cserepekben. Veszteni való nem volt vele, alig élt, hát átültettük még tavaly. És tadam, idénre ennyi virág lett rajta. 

üvegház6

Igen, a málna. 😏 Alig fakadnak a bokrok. Nem hibás senki, egyszerűen az időjárás nem kedvez nekik sem.

üvegház5

Hűvös és szeles idő van, többször jó ha 1-2 fok van éjszaka és nincs talajmenti fagy, pedig már májust irunk. Áprilisban pedig alig volt csapadék. 1986 óta jegyzik a csapadékmennyiségeket és azt mondják ilyen száraz április még nem volt azóta. Ez sajnos a nyári vízhiányt vetíti elő, amiről tárgyalások vannak Flandriában. 

Ez a ribizlibokor már nem mai gyerek, még Overijse-ből hoztuk magunkkal. Mióta itt lakunk, 4 év alatt egyszer sem hozott rendes termést. Tavaly volt rajta 1-2 marékkal, de az is csak imitt-amott egy-két szem. Minden tavasszal akkor volt hűvös amikor virágzott. Most idén április elején volt vagy két nap amikor csodaszép, meleg idő volt, pont akkor virágzott az aranyos, és ez lett, fürtökben lógnak mindenfelé a gyümölcsök a bokorról. 

üvegház7

A fiuk a sövényen dolgoztak sokat, Gyuszi és Dávid megmetszette egy oldalát jó közel a törzséhez. Kerítés került rá, hogy a kutyusok ne menjenek be mögé. A szomszédba jött egy kutyuska, Spike. Játszótéri keverék a lelkem, erős goldi vonallal. No hát megy itt a műsor időnként rendesen. Ő jönne át játszani, a mieink meg hívják, hogy gyere, gyere. Persze nem lehet. Egy-egy ilyen rohangálás után Brunó úgy nézett ki, mint egy kismalac, bokáig sarasan, többször a többiek is átbújtak félig, és hát a goldi nem kicsi kutya, törték a sövényt mindenfelé. No ezt igy nem. Ezért került kerítés a sövényre. Idővel majd szépen benövi és nem fog látszódni, úgy is zöld. Az udvar felőli oldala maradt, amint kizöldül észre sem lehet majd venni. 

Füvesítettünk is, sokat dolgoztunk vele, most egy kicsit csapadékosabb idő van, minden nap esik legalább kétszer 3-5 percig, nem viszi túlzásba most sem az eső. Talán ez segít kicsit magára találni, mert nagyon nem szép, és ezt most olyan szépen mondtam. 🙈

A gyümölcsfák gyönyörűek, mind tele volt virággal. Sokáig virágoztak a hűvös idő miatt. Mivel lenn voltunk a kert végében láttuk, hogy a méhecskék is dolgoztak rendesen. Hogy milyen sikerrel? Ne kiabáljuk el, de idén nem 3 szem cseresznyénk lesz, a szilvát is megkóstolhatjuk végre finom fajta-e, a körtéről meg tuti le kell szedni, mert féltem nehogy baja legyen a kicsi fának a bő terméstől. Az őszibarack tavaszra, mire elhullajtotta a szirmait lebetegedett. Gyuszi megpermetezte, szerinte lesz rajta barack, még akár 10 szem is. Reméljük kiheveri a betegséget a kicsike.