Címkék

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Igen, közben kellett volna irni egyszer-egyszer és akkor most nem lenne bennem ennyi kiirni való. De kezdjük csak az elején! 🙂

Húsvéti szünet. 🙂 Gyuszi  mondta vesz ki egy hét szabit. 🙂 Nagyon örültem neki, mert egyszerűen az időjárás nem vette figyelembe a hétvégéket és az elintézni valókat. Esett az eső, hideg volt. Közben meg kellett volna már csinálni a dolgokat. A kertben ideje lett volna elkezdeni a munkát amiről beszélgettünk az elmúlt hetekben. 

Aztán úgy volt, hogy jönnek hozzánk az öcsémék, erre való indokkal kikunyeráltam, hogy inkább vegyen ki lécci két hetet, így lenne idő a kertre is, a családra is és még a pihenésre is. Sikerült úgy intéznie a munkahelyen a dolgait, hogy ez kivitelezhetővé vált, így lett két hét szabadság, itthon.

Nagyon sokat dolgozott, de meg is látszik az eredménye! Amiben tudtam segítettem, de a munka nagy része rá várt! Majd később megmutatom a kis kertünket, csodaszépen virul minden, fű, fa, bokor. Úgy néz ki, hogy minden amit vettünk szépen befakadt, körtefánk és cseresznyefánk lassan el is virágzik, a szilván nem lett idén virág, de  szép zöld, majd jövőre megmutatja magát. 

A szeder csodaszépen fakad, kész a támasz neki, most már futkározhat kedvére. A ribizli éppen most virágzik, remélem idén több termésünk lesz, tavaly sajnos a hideg miatt alig akadt rajta 1-2 piros bogyó. A málna gyönyörű, nem vicc. Vettünk még egy sárga málnát, egy japán málnát ami olyan mintha fürtökben lenne rajta a málna és két sima, egyszerű málnát. Szerencsére a gazda szeme hizlalta őket, kellett is, de mára elmondhatom, mind a 9 tő szépen hajt, 5 tövön lesz termés is és bár aggódtunk a kevéske hajtás miatt tavaly, most már nem kell, a hajtások száma vetekszik a gyöngyvirággal. 😀 

Az eper kivirult a kiskertbe, több rajta a virág mint a levél, csak győzzük majd megenni! 🙂

A gyeppel küzdünk, de talán most már elmondhatom, hogy győzelemre állunk. Talán. Átmentem rajta gyepszellőztetővel, el lett rá vetve egy mázsa fű (nem 🙂 ), be lett szórva műtrágyával, az eső locsolta szorgalmasan. Mára kezd szép színe lenni, kevés benne a moha és a gyom, de még mindig akad, a májusi trágyázással azokat is kiirtjuk belőle. Egy-egy részt lezárunk ahol nagyon ki van kopva, hogy a kutyik ne járják ki, de elmondható, hogy jól bírja a taposást, rendesen meg van gyepálva minden nap. 

A rózsákért aggódtam, de úgy néz ki ők is jól érzik itt magukat, szépen fakadnak, sőt már óriási hajtásokat is hoztak. Van egy kis fánk amit már talán 12 éve hurcolászunk magunkkal. Többször ki akart száradni, de nem hagytuk. Egy éve végre földbe került és most a tavaszi fakadásnál itt pompázik a kis aranyos. 🙂 Jó helye van, szemmel látható. 

A terasz le lett mosva magasnyomású takarítóval. Azt gondoljuk soha nem volt még megcsinálva, megtisztítva. Tökéletes nem lett, de nagyon szép még így is. Eltűnt a több cm-es moharéteg a sok feketeség, kosz, piszok. 

Végre teleültettem virággal a ládákat, tavaly nagyon hiányoztak. 

Már csak pár dolog hiányzik. Esztikémék elviszik a kis kerti tavat. Nekik jól jön. Nekünk is jól jönne, ha nem kellene Brúnót kiszedni belőle 5 percen belül kétszer is. Ő mondjuk nagyon élvezte, mi kevésbé. 🙂 Szóval a kerti tónak mennie kell sajna. Nem baj, Brunci sokkal fontosabb, a kerti tó helyett lesz kiülő amit mi fogunk megcsinálni és egy kis tűzgyújtó, nyugihely nyári estékre, beszélgetésekre, összebújásokra. 🙂

Még le kell csiszolnom a kertibútort és lefesteni, szeretnék egy nagy fűszer- és virágos falat készíteni téglákból. Meg lesz majd minden! Idővel! 🙂

Örömmel látom, hogy Gyuszi mikor este hazajön akkor körbejárja a kertet, mindent megnéz amit csinált, és látja a keze munkájának a gyümölcsét, eredményét. Jó lesz, jó lesz. Nyugi van. Lenne … de a többiről majd holnap.