Címkék

, , , , , , , , ,

Mikor kellemetlen hírt kell közölni, akkor alap járaton is kicsit az embernek rossz kedve lesz, főleg ha az a valaki mindent meghazudtolva 4,5 évig nagyon rendes volt hozzád. Így voltunk mi is annak a háznak a tulajával ahol most lakunk. 

Az eltelt 12 év alatt megtapasztaltunk mindenféle tulajt, az egyiket nem érdekelte, a másik tehetetlen volt, a harmadik meg nagyszájú aki mindenkit lenéz, főleg a nőket, még akkor is ha róla ránézésre is bárki megmondhatta volna, hogy kb. milyen alacsony  lehet az IQ-ja.  😦  És aztán itt nagyon jó volt nekünk, mert bár voltak gondok a házzal, mint mindegyikkel amiben élnek, de mindig válaszolt, szólt, intézte, csinálta a tulaj, egyszerűen csak tette a dolgát, időben. Nagyon hálásak voltunk ezért neki. Kialakult egy kölcsönös tisztelet, mert látták, hogy szeretünk itt élni, vigyázunk a házra, ők meg ha gond volt jöttek és csinálták.

Életünk nagy fordulópont előtt áll, házat veszünk! Történnek a dolgok amiknek történni kell, majd egyszer leírom a folyamatot mit jelent itt házat vásárolni, de több hónapig tartó procedúra. Mindig történik valami, aztán mikor eljön az a pillanat, hogy na, mához 3 hónapra megkapod a kulcsot, akkor fel kell mondani, hogy az ember ne fizesse az albérletet és a ház kölcsönének a díját is egyszerre.

Múlt héten elment az a levél a tulajnak. Gyuszi azt mondta, hogy ír neki egy e-mail-t, hogy ne a levélből tudja meg, hogy mi történik ami csak a tényt közli, felmondunk. Gyuszi kedvesen megírta, hogy mennyire szerettünk itt lakni és azért megyünk csak el, mert saját házat vásárolunk. Leírta azt is, hogy mennyire értékeltük a segítségüket és megköszöntük, hogy itt élhettünk 4,5 évig. Majd fájó szívvel elküldte, mert hát ez van, ez történik éppen.

Majd jött  hasonló stílusban a válasz pár nap múlva. 🙂 Gratuláltak a házikónkhoz, sok szerencsét kívántak nekünk és teljesen megértik a döntésünket. 🙂 Kérték, ha tudunk segítsünk nekik új lakókat keríteni, mert így meg tudnak spórolni egy havi lakbért, ha ingatlanoson keresztül adják ki, akkor az első havi lakbér az ingatlanosé fizetségül. És mi szeretnénk segíteni kiadni, és szeretnénk ajánlani ezt a házat jó szívvel!  🙂

Szóval elvileg május 1-től (gyakorlatilag április közepétől is lehet) kiadó a jelenlegi ház ahol élünk Overijse-ben. 4 szoba, garázs, kert. A városka központjában, mégis csöndes helyen, 100 méterre a buszmegállótól, ahonnan 4 busz megy Brüsszel Debroux felé, egy Zaventem felé, másik buszmegálló ami kb. 500 méterre van pedig Leuvenbe. Európai Iskola kb. 20 perc autóval, de 10 perc sétára van egy megállója az iskolabuszoknak. A ház 12 éves, nagyon jól lett megépítve, aminek következménye az alacsony rezsi. Mi ugye hatan költöztünk be ide és 3 évig hatan laktunk itt. Ja és mivel nekünk van egy állatkertnyi állatunk, így gondolom továbbra sem gördítenek akadályt a kutyás-cicás családok elé. 🙂

Szóval aki kapja marja, osszátok, mondjátok! Egy jó tulaj aranyat ér, mi már csak tudjuk! 🙂 😀