Címkék

, , , , , , , ,

Drága kicsi bocikánk beteg (olyan nagy mint egy kisboci, és időnként tényleg csak áll és néz mint egy bocika 🙂 ). 😦 Eléggé, és ettől mi mindig nagyon megijedünk, mert nagyon rossz beteg, nem lehet vele bírni, nem fogad szót és nem lehet ápolni csak akkor, amikor már tényleg nagyon rosszul van.

Itt volt ez a 3 napos meleg, a nyári alkalomnál Charlie lett beteg, most meg Sam. 😦 Charlie-val nem volt gond, ő nagyon szót fogad, eszébe sem jutna soha, hogy ellenkezzen velünk. Sam ennek pont az ellentéte. 

Le kellett volna vágni a szőrét, hogy tudjuk ápolni a beteg területet, nem engedte. A gyógyszert bevette sonkával (a kis hős 🙂 ), de a kenegetés már nem ment, csak alig. Most öt éves, de kb. 4 éve nem volt megvizsgálva, mert a mi drága dokinkra morog, sőt! Annyira fél mindenkitől, hogy az éves szurikat úgy kell a hátsó fertályba csempészni és már rohanunk is ki az ajtón, vissza se nézve.

Charlie esetéből tudtuk, hogy el tudják altatni őket 5-10 percre is. Mostanra már egy fél tenyérnyi területen kihullott a csodaszép szőre a nyakán, begyulladtak a fülei, lázas volt. Nem volt mese, kértük, hogy altassa el doki bácsi. Szerda reggel ott kezdtünk, egy szuri a popóba morgás kíséretében, aztán vártunk. Be is aludt a lelkem, doki bácsi nekilátott és az egész gyulladt területről levágta a szőrét. 

sam1

Megvizsgálta, egészséges, mindene meg van, mindene a helyén van! A fülecskéi valóban betegek, azt is ápolni kell. Majd egy újabb szuri és ő is olyan szépen mint Charlie felébredt. Szerdán egész nap csak bóklászott, de már másnap látszott, hogy jót tett neki a kezelés, ma reggel meg már úgy kelt, jött, csóvált, mosolygott mint máskor. 

Aggódtunk, hogy otthon miként kenjük be a sebét, hogyan csöppentünk a fülébe, mert ezeket eddig nekünk sem engedte. De csodák csodája, most megy minden ahogy kell. A krémet eltűri, hiszen fájdalomcsillapító is van benne, a fülecskéjét gyorsan lekezeli Dávid és kész, utána boldogok, hogy túl vannak rajta. 

Amit mára megtanultunk, hogy a belga időjárás mellett kénytelenek vagyunk vinni őket fodrászhoz, hogy felritkítsák a szőrüket, a szőrük tövét és akkor sokkal kisebb az esély ilyen meleg foltok kialakulására.

Jövő hétre is 30 fokot mondanak, ebben az évben ez lesz a 3. ilyen alkalom. Elsőnél Charlie-nak jött ki ez a meleg folt, most Sam-nél, remélem a következőt megússzuk. 😦

sam2