Címkék

, , , , ,

Sajnos megint kering Belgiumban egy ronda vírus, Esztike elkapta. Magas lázzal, hasmenéssel, hasfájással jár. Már több mint 3 napja csak fekszik, árnyéka önmagának. Többször is majd 39 fokos volt a láza, két napja nem tud enni, csak a kamilla teát önti magába.  Szegényke, nagyon nem jól van! Sokan betegek, azt mondják végig fog menni a családon, mi egyenlőre jól vagyunk. Esztit elszeparálni nem tudom és nem is akarom, a vírus előtt ajtók nincsenek.

Sajnos csak tegnap este vette észre, hogy a kis nyuszikája már két napja nem evett. Azt, hogy ivott-e nem tudja, arra most aztán igazán nem tudott figyelni. Mikor este szegénykémnek eljutott az agyáig két láz és alvás között, hogy valami nincs rendben a nyuszikával, bizony este fél 10 volt. Mikor kivettem a ketrecből tiszta hideg és mozdulatlan volt, először azt hittem, hogy nem is él. De aztán hozzám bujt és nem is akarta, hogy letegyem.

Most mit csináljunk?  Eszti felhívta azt a drága embert, felvette a telefont, mondta vigyük. 10 perc múlva már a doki bácsi kezében volt nyuszikánk. A nyuszik hőmérséklete 38-39 fok, ennek a picurnak alig volt 34 fok. Ki volt száradva is. Ott kellett hagynunk őt. Kapott egy ketrecet, amely alul-felül melegíti őt, kapott gyógyszert, infúziót. De nem tudta megmondani mi lesz vele.

Nemrég telefonált Eszti, érdeklődött az aranyos után. Nem sok minden változott, azt mondta doki bácsi, hogy lehet van valami baja is, nap közben kiderül, este telefonáljunk.

Kis drága, remélem nem lesz baja az aranyosnak. Még csak 4,5 éves, a törpenyulak elélnek 6-10 évig, de némelyik akár 12 évig is. 

Egyszer volt már ilyen és akkor is először Eszti volt beteg hasonló tünetekkel, most megint. Lehet a nyulak érzékenyebben reagálnak az emberi betegségekre, vírusokra? 

Szorítsatok velünk a nyuszikáért!