Címkék

, , , , , , , ,

Az elmúlt hetekben ha lassan is, de meggyógyult az egész család. A legtovább Katinkám húzta,  ő valahogy sehogy sem tudott meggyógyulni, a végén már elment a  hangja is, csak suttogni tudott. Vissza is ment az orvoshoz, ahol kiderült, hogy az egyik gyógyszertől valószínűleg gomba támadta meg a torkát-száját. Kapott rá gyógyszert ami elvileg hamar kellett, hogy hasson, kapott 5 napot, ha nem gyógyul akkor mégsem gomba, akkor viszont kórház. De már az első nap után látványosan jobban lett, a 3. napon meg már teljesen rendbe volt a torka, így a a doktornő is megnyugodva engedte útjára,  azóta meg teljesen meggyógyult már ő is. 

Barnus kapott új gyógyszert kipróbálásra, aminek az eredményei most látszódnak. Látványosan kevesebbet köhög, ő is észrevette, mondta is, hogy szerinte jó lesz ez a gyógyszer. Nagyon örülök ennek, mert rizikós volt, hogy esetleg rosszabbodik az állapota tőle (erre is felkészítettek minket), akkor természetesen nem kaphatta volna. 

Változott Barnus pozitív irányba a cf-el kapcsolatban. Sok mindent elfogad már, megértette, hogy neki is tennie azért, hogy jól legyen. Most annyira látványosan jó az állapota, hogy remélem ezt már nem fogja elfelejteni. Ugye szinte nem is köhög, minden nap edz, olyan kis csinos kockák vannak a hasán, izmosodik a gyerek. Az étvágya? Időnként úgy érzem, hogy a küszöböt is megenné. A tojást négyesével lapátolja befelé, rendkívül büszke, mert egyedül is meg tudja csinálni magának, kicsit nyitott a főzőcskézés felé is, mert eddig ettől is nagyon elzárkózott. Hiába mondtam, hogy pár kaját el kell tudnia készíteni, mert soha nem tudhatja, hogy merre veti a sors és mikor lesz még jó a konyhai tudománya. Na de ez is megoldódni látszik. Talán a kis lelke is megerősödik és helyére kerülnek a dolgok az életében. Nem panaszkodik, hogy fájdalmai lennének, kapott új enzimet is ami úgy néz ki, hogy jobban bevált neki mint a régi, jobban tudja adagolni. De ugye ehhez is ő kellett! 🙂

Volt a cf-es pszichológusnál is, itt ez a szokás, menni kell évente legalább egyszer, akár van rá szüksége akár nincs. Ezt is tudomásul vette, beszélgettek kb. 10-15 percet, kibírta, azt mondta nem volt semmi gáz, ezen is túl volt. 

Dávid a mumpsz óta sokat volt beteg, még ha pár napra is, de hiányzott a suliból. Megjött az ő eredménye is, igen, ő is mumpszos volt szeptember elején, a vérből kimutatható, de nincs nagy gáz. Egyszerűen legyengült a szervezete, de ő is kapja a vitamint, majd jól lesz idővel.

Esztikém gyűri az egyetemet, néha kiakad, nehéz azért nagyon, hiába hogy szerintem elmondható már, perfekt flamand. Többet nem tudok, mint biztosítom az itthoni hátteret neki. Majd csak vége lesz ennek az évnek is, csak nehéz lesz és hosszú. 

Hát így állunk! Gyuszi már megkapta az influenza elleni oltását, majd beviszem a kórházba a gyerekeket, hogy ők is megkapják, és ezzel le lesz rendezve ez is. Jó lenne már egy kis nyugi, nagyon jó!