Címkék

, , , ,

Pár napja nagyon szép idő van felénk. Igaz, hogy néha szemerkél az eső, meg olyan is akad bizony, hogy egész nap borult az ég, de legalább nincs hideg. Ma reggel 6-kor is 14 fok volt, örültünk neki nagyon!

Aztán lassan felkelt a nap is:

oszi napsütés1

 

Az udvaron lévő fa levelei mintha lángoltak volna:

oszi napsütés2

 

A földön már az elmúlás látszik, napról napra egyre több a sárguló, vöröslő falevél:

oszi napsütés3

 

Hétvégén is szép száraz idő volt, délutánra felszáradt a reggeli harmat, így nagy munkában voltam az udvaron (a család többi tagja épp jótékonykodni volt 🙂 ), idén utoljára,  füvet nyírtam,  sövényt igazítottam.  Több virágon még egy-két bimbó dacolt az elmúlással,  de már sajnos nem volt mit tenni, kiszedtem őket, mert sajnos csúnyák voltak. Szétültettem a nefelejcseket, jövőre már jó sok lesz kedvenc pici virágomból. Bekerültek a krókusz, nárcisz és tulipán hagymák is a földbe a nefelejcsek közé. Még később kapnak egy kis levéltakarót, az tavaly is jó volt szerintem a vékony földréteg fölé, megvédte a szundikáló hagymákat. 

 

oszi napsütés5

 

A rózsák sem virágoznak már, megmetszettem őket, betakartam földdel, még rájuk is jön később egy réteg falevél, ha meg nagyon hideg lesz, akkor mennek a garázsba.

 

oszi napsütés6

 

Az epret kitakarítottam (bár még tele van virággal, eperrel), a málna és a ribizli is sárgul már. Jó helyük lesz a ház oltalmában. 

oszi napsütés7

 

Sajnos a kerti bútorok is összerakva várják a tavaszt, a napernyő is bekerült a kerti fészerbe.

Már csak egy virág van kint ami virágzik, a bejáratnál a ház jótékony takarásában pompázik:

oszi napsütés4

 

Nézem a hőmérsékletet, megpróbálom megmenteni a fagytól, annyira szép, nem engedem, hogy lefagyjon. Sajnos nem tudom milyen virág lehet, azt sem tudom, hogy évelő-e. Esetleg valaki ráismer?  Megköszönöm, ha most is segítetek jó tanáccsal! 🙂

Még pár nap és megint lehülik a levegő, jön az eső. De hát itt az ősz, ennek van itt az ideje. És örüljünk ha ajándékba ilyen szép napsütéses napok köszöntenek ránk! 🙂