Címkék

, , ,

Már meséltem többször is az e-bay-ről, ahol nagyon sok használt butort tudtam vásárolni és én is el tudtam adni amire nekünk nem lett szükségünk a költözések során. Ez interneten müködik, nincs üzlet, nincs megnézegetés, válogatás. Van a hirdetés, leirás, kép és eldöntheted, hogy akarod-e a terméket vagy sem. Aztán licitálsz 5-7-10 napig és vagy a tiéd lesz amit kiszemeltél vagy nem.

Van egy másik lehetőség is, ha az embernek gyorsan szüksége van pénzre, vagy kidől a ház oldala a jóleszezmégvalamire dolgoktól és mondjuk már megunta az egyik oldalról a másikra való átpakolást,  mert két lépést sem lehet tenni ezektől. Na, ilyenkor szépen össze lehet pakolni a már nem kellő dolgokat és el lehet velük vonulni a legközelebb lévő Cash Converters-be.

Igazából ez egy használt kereskedés. A honlapjukon meg lehet találni a cimjegyzéket és ki lehet választani a hozzánk legközelebb eső üzletet. Ahová mi járunk, ott elektronikai dolgokat vesznek-adnak, de akit érdekel inkább tényleg nézze meg a honlapjukat. Aki csak ugy eladni akar, de azért jó áron, akkor ne ide vigye a portékáját, logikusan kevesebbet fog érte kapni, mint mondjuk az e-bay-en, mert mire a polcra kerül akkorra a bolt ráteszi az ő hasznát is. Ha viszont venni szeretnénk, akkor érdemes szétnézni a polcokon. 

A fiuk vettek itt már mindenféle Cd-ket, zene, játék, stb. Volt, hogy Dávidnak képernyőre volt szüksége, jó áron tudott venni egyet. De vannak itt telefonok, kiegészitők, hangfalak, Tv-k, és háztartási gépek is. Én inkább most ezekről beszélnék. 

Ha látok valahol jó dolgot, amit a mi népes családi konyhánkba fel tudnék használni, akkor már megszoktam, hogy vagy itt vagy az e-bay-en nézek utána, hiszen nagyon drágák ezek a gépek. És nem is biztos, hogy beválna, de ha az ár töredékéért veheti meg az ember, akkor ki tudja próbálni, ha nem válik be, akkor tovább tudja adni. 

Mindig néztem a palacsintasütősöknél az óriási tésztát, gondoltam, ebből nem kellene annyit darabot sütni. Bizony minimum 1 kg lisztből csinálom a palacsintát, hát eltart egy ideig mig kisütöm. Néztem ezt a nagy sütőt a boltban, szomorkodtam is, na ilyen sem lesz nekem mostanában!

cashconverters1

És mégis, mert ebben a boltban rátaláltam egy darabra, meg volt az egész készlet, és csak 7 euro volt, ha jól emlékszem. Persze, hogy megvettem és bizony nem adom tovább. Amig jó lesz használom, mert kb. 1,5 palacsintányit sütök meg egyszerre, hamarabb meg vagyok vele. 

Aztán itt van a multkori szerzeményem egy fondü. Gyuszi a szülinapomra elvitt egy fondübárba. Nagyon hangulatos, és nagyon finom. Megnéztem a boltba, hogy mennyibe kerül egy nagyobb fondü, mert ugye én kicsiben nem gondolkodhatok! Min. 70 euro lett volna. Ajaj, nem fog menni!!! És legutóbb mikor Dávid vitt leadni pár dolgot, akkor bementem az üzletbe. És mit látok?cashconverters3

Egy fondüt! 8 euro? Ja, hiányoznak belőle a nyársak, de azt lehet venni külön is pár euroért. Nem hagytam ott, szerencsére. Tényleg 2 euroért tudtam bele venni nyársakat, és nagyon-nagyon jól jártunk ezzel a szerzeménnyel. Hétvégén ki is próbáltuk, nagyon hangulatos volt, ahogy hatan körbeültük, eszegettünk, beszélgettünk.

Na és a mult heti? Szeretek főzőcskézni, mert szeret enni a család. Mindig keresem, hogy mivel tudnék finomabb de mégis olcsóbb kajákat összedobni. Egy facebook-os csoport tagja vagyok, ahol egész nap főzünk a csajokkal, és ott került szóba a tésztagép. Aztán Erika annyira biztatott, hogy el is döntöttem, veszek egy tésztagépe. Igen ám, de ujonnan nagyon drága. Néztem már párszor ebben a boltban is, de nem volt. Mígnem szombaton Esztivel fonalat vásároltunk, Gyuszi egyből mondta, hogy akkor ő bemegy egy ilyen boltba. Nemsokára hivott is, hogy van tésztagép! Ez az! Mondtam le ne tegye a kezéből! Ez volt szombaton, azóta már kétszer csináltam vele tésztát. Máskor havonta talán kétszer főztem tésztát, de ez nagyon izlik mindenkinek, nagy-nagy örömömre, sokat fogom tekergetni a kis gépet a konyhában. cashconverters2