Címkék

, , , , ,

Ezt muszáj megosztanom veletek, most olvastam Emőnél ezt a Totalcar-os cikket. Először olvassátok el, nyugodjatok le, aztán olvassatok tovább!

Miért tartom ezt jogtalannak?

A cikk szerint egy napnál többet nem tartózkodhatunk a belga rendszámú saját autónkkal, mert mindketten magyar állampolgárok vagyunk? Ha egyikünk más nemzetiségü lenne, akkor igen, de jelen esetben nincs más, aki vezesse az  autót, így a rendőr simán elveheti, joga van hozzá? Mivel nincs tisztázva ez a kérdés, igy a rendőr maga döntheti el, hogy mit csináljon.

Még egy hónapja úgy gondoltuk, hogy lefénymásoljuk Gyuszi papirját, amelyen igazolja, hogy itt dolgozik, sőt, még a lakásbérleti szerződést is betesszük a kocsiba. Be vagyunk jelentve már 7 éve, hogy folyamatosan külföldön tartózkodunk, de a fenti cikk értelmezése szerint ezek mind nem érnek semmit.

Ez csak azért rossz, mert mi kb. 1-2 hetet tartózkodunk összesen évente Magyarországon. Kb. 3-4 napot vagyunk egyszerre az országban. De ezek szerint már ezt sem lehet? Mégis elárulná valaki, hogy akkor hogyan? Vagy kész, ki lettünk zárva az országból? Mi lesz most? Várnám az ötleteket, a megoldásokat! Okosak, találjatok ki valamit!  Vagy adjunk találkozót mondjuk Bécsben a családtagjainknak, ha látni akarnak minket. Mert hatan még repülővel sem tudunk hazautazni, egy vagyon nekünk. És hogy közlekedjünk Magyarországon?

Ó, eldurrant az agyam, bocs! De nagyon!