Címkék

, , ,

Sajnos nem jöttek be az influenza virussal kapcsolatos reményeim, hogy elpusztitja majd ez a bazi nagy hideg őket, és nem lesz idén influenza járvány. Az utóbbi három napban 100 ezer emberre vetitve 136 igazolt influenzás megbetegedés történt. Belgiumban 138 főre van meghatározva a járványszint, ha ez felett van a megbetegedések száma, akkor járványról beszélnek. Mivel már csak két ember az eltérés, ezért biztosan kijelentik a szakemberek, hogy Belgiumban influenza járvány tört ki. Lefolyása várhatóan 8-12 hét lesz, és még mindig biztatják az embereket, hogy oltassák be magukat, mert az oltóanyagban benne van mindkét virustörzs amit kimutattak eddig az eredmények alapján. Szerencsére a H1N1 virusra még nem akadtak itt az országban.

Itt is megy a harc az oltóanyagot pártoló és ellenzői között. Hogy kinek van igaza? Nem tisztem, hogy ezt megitéljem!

Amit tudok, hogy nálunk nem kérdés Katinka és Barnabás miatt, oltatjuk magunkat.   Már Magyarországon is beadattuk az egész családnak, mert nem szerettük volna, ha bármelyikünk rizikófaktor lett volna, hazahozta volna.

A másik nagy vesztese még az influenza járványoknak Eszti volt kiskorában. Mindig, de mindig elkapta őket és nem kivánom senkinek azt a sok évnyi szenvedést, amit lemüveltünk minden évben, szinte a születése óta. Először 3 hónaposan voltunk kórházba e miatt. Hiába követtünk el mindent, nagyon sokat volt szegényke beteg. Soha nem felejtem el, egyik alkalommal, talán 3-4 éves lehetett, kinunkba már vizeslepedőbe tekertük (ekkor már tul voltunk minden orvosi és emberi praktikán) a kistestét, csöpp öklével verte Gyuszi mellkasát. Jaj, még most is rossz visszaemlékezni rá! Ha betegnek lehetett lenni, akkor ő mindig beteg volt és nagyon-nagyon beteg volt. Aztán lassan teltek az évek, és megerősödött a szervezete, kivették a manduláit, volt amit többször is. De még ma is szorongva gondolunk mindketten azokra az, évekre, igy nem kérdés, hogy megkapja ő is.

Dávidnak meg mindig a pocakjára huzódott minden virus, az évek teltével egyenes irányban volt már kitaposott utunk a kórházba. Szegényke, már rutinosan mondta a nővéreknek, hogy jött a limonádéért, igy hivta az infuziót.

És bár én is olvasom a sok ellenző véleményét, tudjátok mi az eredmény nálunk? Nem betegszünk meg! De tényleg! Többször tombolt már (szó szerint) körülöttünk a járvány, de nem lettünk betegek! És az az igazság, hogy nekem ennyi elég is! Csak maradjon igy idén is, elég volt megszenvedni a fiukkall a H1N1-et másfél éve, az egy életre elég volt!