Címkék

, , , ,

Először is kaptunk sok-sok lapot, meglepetést, aminek nagyon örültünk! Nagyon köszönjük, hogy ilyen sokan gondoltatok ránk.

A mieink is remélem megérkeznek rendben a világ minden részére, de biztos sok késve, nagy volt itt a kavarodás az ünnepek előtt a sok sztrájk miatt. A gyerekekkel készitettünk egy kis életképet lámpásokból, képeslapokból, mécsesekből, és mig nem szedjük szét a fát, itt is marad minden dekoráció.

Ilyenkor télen sok mécsest szoktunk gyujtani esténként. Többnyire illatosak, de leginkább jó hangulatot kölcsönöznek pici fényükkel a nappalinak és ebédlőnek, mi szeretjük. Karácsony előtt előkerülnek az illatgyertyák, az illóolajok és a különféle kis illatmécsesek, világitó diszek. Párat láthattok a fenti képen is, de egyet meg szeretnék mutatni külön.

Ez a kis mécsestartó már sok-sok éve a miénk. Valahogy hozzánk nőtt. Mikor elköltöztünk Veresről, akkor ugy alakult, hogy jött velünk a nyári csomagban, mert mindenképpen hozni akartam. Talán azért, hogy a magyarországi karácsonyokra emlékeztessen, visszalopjak ide valamit azokból. Már a máz megrepedezett pár helyen, de még mindig tökéletesen ellátja szerepét és nekünk elmaradhatatlan lett az ünnepek alatt. Nektek is van ilyen kis diszetek amihez ragaszkodtok már évek óta?

Na és itt az uj kedvenc, Gyuszi Télapótól kaptam, nagyon szeretem, nagyon szép:

Négy kis mécsest kell beletenni, ha meggyujtjuk, akkor a meleg levegőtől el kezd forogni benne egy spirál amin több szarvas huzza a Télapót egy szánon.  Nagyon aranyosak!

És persze csináltak a gyerekek egy életképet, mézeskalácsból, figurákból!

Ha esetleg valaki nem érti miről van szó: a gonosz banya elrabolta Jancsit és Juliskát,  fogva tartja őket a mézeskalács házában, de jön az apukájuk haza a csatából és megmenti őket (csak ilyen figuráink voltak :), de a gyerekek azért jól kitalálták 🙂 )

Lehet még a menüt is felteszem ma, mert igazán finire sikerült! Hiszen karácsony jövőre is lesz!