Címkék

Dávidnak régi álma, hogy terepasztalt készítsen, állítson össze. Nagyszerű ötletei vannak, de hát minden pénzfüggő. Vett egy két vonat szettet az e-bay-on is, de sajnos volt, aminek nagy csalódás lett a vége. Pár hónapja ajánlottam neki, hogy készítsen terepasztalt Lego-ból. Addig-addig gondolkodott, hogy végül is úgy döntött, legyen Lego. Már készültek Gyuszival a Brico-ba, hogy vegyenek faanyagot a terepasztalhoz, amikor két hete lomtalanítás volt a faluban. Szemben a virágboltot teljesen felújították, a szekrényeket, polcokat kipakolták az út szélére. Megláttam, hogy a nagy széles falapokat is kirakták. A fiúk átmentek és találtak teljesen hibátlan óriási fa polcokat, áthoztak belőle kettőt, meg is lett a terepasztal teteje. Dávid nagyon örült neki!

Szülinapja alkalmából megvásárolta a rég óta áhított Lego Train-t

Lego train

a saját, hónapok óta összegyűjtögetett pénzén, tőlünk pedig kapott hozzá a leendő Lego városba egy komplett tűzoltóállomást.

tűzoltó állomás

Talán egyszer majd ilyen lesz?

terepasztal

Dávidon nem fog múlni!

Természetesen amint lehetett, elkészült a vonat, még tegnap este. Nagyon szép lett, tényleg! Jókat nevettünk az étkező kocsin, még borospohár is van benne, napfénytető teszi hangulatossá a lego-emberkék étkezését. A vezetőnek is van minden kütyüje az irányító fülkében. Távirányítással müködik, még dudája is van.

Most teljes gőzzel készül a városi tűzoltó állomás, már a daruskocsi készen van, természetesen minden mozog rajta, aminek mozognia kell.