Címkék

,

Ha valaki azt gondolná, hogy az uniós tisztviselők élete csupa unalmas aktatologatás, akkor ajánlom figyelmébe az alábbi megtörtént esetet.

“Nemrég meglátogatott egy kolléganőnk az AIDCO-ból, ez volt az első alkalom, hogy az RCA-nál járt. (Az  RCA egy uniós intézmény, Banguiban, a Dél-afrikai Köztársaság fővárosában. )Vasárnap volt egy kis ideje, hogy sétáljon a hegyen, amelyről jó kilátás nyílik Banguira és az Ubangi folyóra. Papucsban jött, amit gyaloglásra alkalmasabb cipőre cserélt mielőtt felkapaszkodott a hegyre.

Persze amikor később visszament a hotelbe, a papucsát az autóban hagyta. Így másnap egy kolléga az ideiglenes irodájában az asztalra tette a papucsot, fejjel lefelé, hogy ne legyen koszos a talpától.

A takarító cég alkalmazottai hirtelen izgatottak lettek: nem akartak belépni az irodába takarítani, mivel azt gondolták, hogy az asztal tetején fejjel lefelé levő papucsok valamiféle bálványok. Később, amikor AIDCO-s kolléganőnk bejött az irodájába és a papucsok iránt érdeklődött, nem találtuk őket sehol … Kérdezősködés után kiderült, hogy a takarítószemélyzet távolította el egy bot segítségével, és elégette … hogy elűzze az átkot.”