Címkék

Kitört a karneváli szünet!!!

Karnevál idején itt egy hetes szünet van az iskolákban. A belga sulikban múlt héten volt, az eu-s sulikban ezen a héten. Pénteken volt az iskolában a jelmezes karnevál. Jókat nevettem én is a jelmezeken, a kicsiké inkább aranyos, a nagyok között volt egy-két rémisztő. Ilyenkor az iskola mindenféle rendezvényeket rendez, főleg az ovisoknak és az alsósoknak. Van tánc, játék, eszem-iszom, dínom-dánom. Barnuséknál sem öltözött be minden gyerek, Dávidéknál meg már senki. Mert hogy ők már „nagyok ehhez”. Hi-hi. Nem baj, majd eltelik még 1-2 év és akkor ők is másképp, de bohóckodni fognak megint. Eszti mesélte, hogy a tanárok is be szoktak öltözni. Egyiket-másikat lefényképezte, tényleg nagyon jópofák voltak. Sok nevetéssel telt a karnevál napja az iskolában.

 Nagy ajándék, hogy csodaszép idő van. 10-12 fok van nappal, kora délutánra. A fiuk tegnap is kint játszottak egész délután az udvaron, persze Tassoval az élen. Most is kint hintáznak, beszélgetnek, nagyokat nevetnek. Előkerült a vékonyabb kabát is, mert ha szaladgálnak, hamar kimelegednek. Kis vitánk volt, hogy ők nem is fáznának egy szál pólóban sem, de megkérdeztem, hogy melyikkőjük szeretne előbb beteg lenni, így ezzel rövidre is zártam a vitát.

Sütöttem nekik tegnap reggel lekváros buktát,

bukta

uzsira meg palacsintát.

palacsinta

A sok szaladgálás után megéheztek.

Mára elő került a padlásról a távirányítású autó is (Tassonak nem tetszett, inkább bekéredzkedett), most azzal rohangálnak kint két hintázás között. Elkészült már az idei első homokvár is mindenféle alagúttal, autópályával, híddal. Tényleg nagyon kellemes ez az idő.

Bocikám itt óbégat, nézi a fiukat kint, és üvölt, hogy ő is ki akar menni. Mert ugye ő Magyarországon kinti cica volt, csak itt nem szoktam kiengedni, nagyon félek, hogy valami baja esik, meg hogy valami betegséget nehogy haza hozzon a kóborlások után. Ezért aztán ilyenkor kívánkozik ki. Tegnap is kivitte Barnus, ilyenkor vigyáznak rá, ő meg nem szalad el, bújik mindenhez, hangosan dorombol, „boldogoskodik” (Gyuszi szerint nincs ilyen szó, hát mi csináltunk, mindig meg is jegyzi).

Holnap Dávidnak jönnek barátai, már nagyon várja őket! Nagyon boldog volt, hogy elengedték a szülők a fiukat hozzánk, az egyik még itt is alszik holnap este. Már nagyon készül. A padláson megtalálta az utóbbi két év osztályfényképét. Jókat nevettünk rajta, eltette holnapra, a fiuknak megmutatni, lesz majd nagy nevetés. El sem hiszem, hogy ennyit tudnak változni két év alatt!