Címkék

,

joggingOlvasom az Euraktiv-on, hogy akik iskolázottabbak, azok tovább élnek. Készítettek egy tanulmányt erről Belgiumban. Azt állítja, hogy 3-5 évvel élnek kevesebb ideig akik alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, és 18-25 évvel rövidebb az az időszak az életükben, amikor egészségesek. Főleg olyan betegségekről van szó,mint a köszvény, gerincproblémák, szív-és érendszeri betegségek, agyvérzés, krónikus légúti betegségek és hasonló szörnyűségek.

Nos, bizonyos összefüggéseket én is vélek felfedezni, mint például: ha van pénze az embernek, jobb minőségű kaját vehet, egészségesebben táplálkozhat. Futja a fitneszbérletre, jó kondiban tartja magát – bár megjegyzem a futópadot ki lehet váltani futással a természet lágy ölén, a szobakerékpárt a biciklivel, és erősítéshez a két kilós súlyzó helyett is megteszi a másfél literes kristályvíz, ha minden kötél szakad. Akarat viszont kétség nélkül kell hozzá.

Egy biztos: nem az iskolázottság az egyetlen tényező, amely az egészségünkre hat. Jólképzett sorstársaim is biztosan fel tudnak sorolni néhány más dolgot, amelyek nincsenek valami jótékony hatással az idegrendszerre vagy a szívműködésre.