Címkék

, , , , , , ,

Ma délelőtt 11 órakor szűk családi körben elbúcsúztunk a mi Katinkánktól. Soha nem gondoltam, hogy ezt nekem át kell élnem. Minden pillanatban azt éreztem belehalok. Örökre el kell búcsúznom az én drága kislányomtól. 

331983945_1517485468660416_2126679060611075477_n

Nem engedtem, hogy hozzám érjenek, hogy segítsenek. Nem akartam senkit, csak, hogy felébredjek. Legyen már vége a rémálomnak!

De ma reggel is felkellett kelni. Alig aludtam, nyugtalan voltam. Reggel annyira szorította a torkomat a sírás, hogy beszélni is alig tudtam, nem értették mit mondok. Mint egy robot, felöltöztem nem feketébe, hanem olyan ruhába amit Katinka szeretett rajtam. Menni kell a virágboltba. 6 szál virágot akartam venni az igért évekre, ezek lettek a csodálatos napraforgók. 30 szál gyönyörű krémszínű rózsa az ajándék évek emlékére. Az én kicsikém 36 éves volt idén. 

Februárban mentem hozzájuk a születésnapján. Mikor kinyílt az ajtó és beléptem sírva borult a nyakamba.
-Anyuci, épp 30 évvel éltem többet mint amit ígértek.
-Lesz még az több is szivem.
Nem lett. 😥💔

Ma 36 szál virággal takartam be a koporsóját, miközben a szivem darabokra szakadt. Fogalmam sincs, hogy összefoltozható-e még. Hogy lesz-e még olyan mint volt. A drága gyermekeim, az unokáim megérdemelnék. Csak éljem tul ezeket a napokat, kapjak levegőt és képes legyek legalább egyet előre lépni.

Mikor kijöttünk a ravatalozóból sokáig álltunk Gyuszival összeölelkezve. Meleg szellő járt minket körbe. A fák levelei vidám táncot jártak. Valahogy megnyugodtam. Ezt muszáj túlélni mindannyiunknak még akkor is ha most elképzelhetetlen. Együtt, igen együtt sikerülhet csak.

Tudjátok mi várt itthon este? Gyuszi karjaiban a kacagó Ábel aki mikor meghallotta a hangomat a telefonban már elkezdett mosolyogni és magyarázni. Nem, nem engem várt, hanem a Mamát. Annyira hasonlít a hangunk, hogy régebben még Gyuszit is megtréfáltuk, mert Katinka vette fel a telefonomat. Persze pár pillanat után azért az én drága férjem rájött, hogy nem én vagyok, de mondta ő is, hogy félelmetes milyen egyforma a hangunk. Ezért most kicsit hálás vagyok. Talán mindig emlékezni fog erre a hangra csak nem tudja honnan. Majd elmesélem ha kell ezerszer is, hogy miért olyan ismerős a szívének. A kicsi Ábel nevetve kéredzkedett az ölembe, letörölve minden könnycseppet az arcomról, a lelkemből. Megérdemel minden mosolyt és ölelést, rajtunk is múlik, hogy megtanulja szép az élet. 💓

Bonifert Ádám : Ha hozzám jössz

Ha hozzám jössz, a téren gyere át,
hozd magaddal a mezők illatát,
lépd át a dombot és az árkokat,
bújtass szemedbe délibábokat,
hozd el a tiszta levegő ízét,
hajnal harmatát, a tavak vízét,
madár dalából a legszebb hangot,
déli kongásba olvadt harangot.

Ha eljössz hozzám, úgy gyere szépen
ahogy a csillag ível az égen,
ahogy a szellő suhan a parton,
ahogy a naphoz búvik az alkony;
gyere úgy, mintha nyílna a rózsa,
ahogy a csermely indul a tóra,
ahogy az utak összehaladnak,
ahogy a reggel köszön a napnak.

Ha hozzám jössz, a fények közt gyere,
bújjon ruhádba tavaszok szele,
kísérjen el a csend, a nyugalom,
keress meg engem rejtett utakon,
ahogy két világ egymáshoz szól át;
hozz nekem emlékteremtő órát,
hozd el a szavak másik értelmét,
s ha itt vagy, mindezt szórd, szórd szerteszét.