Címkék

, , , , , , ,

Ugy tapasztalom, hogy mindenkinek megvan a maga márkája. Nekünk is. Hűséges típus lévén nálunk ez a Whirlpool és a Samsung. Bizonyára másnak van más tuti, jobb, szebb, nekem, nekünk valahogy ez vált be. 20 éve Magyarországon is ha lehetett whirlpool termékeket vettünk. Igaz nem volt sok gépünk, de az tőlük volt. 

Mivel szerettük, megbíztunk a márkában, itt is ezeket kerestük. Tavaly nyár végén ment tönkre a 7,5 éven át hűséges mosógépem. Hálás voltam neki, hogy az utolsó alkalommal végig ment a programmal, leállt, ki is nyitotta az ajtót, igy nem kellett szétverni a benne lévő ruhákért. Komolyan mondom megsirattam.😢 Szegény, mit ment az itt nálunk. 7,5 éve még együtt laktunk, 6 emberre mosott még sokáig. De letelt az ideje, igy is bőségesen kitett magáért. 

Decemberben bementünk egy belga elektronikai boltba a Krëfel-be. Mikor kiköltöztünk Belgiumba akkor érdeklődtünk olyanoktól akik már régebb óta itt éltek, hogy mely üzleteket ajánlanak ilyen-olyan gépek beszerzésére. Szinte mindenki ezt az üzletet ajánlotta. Figyelmeztettek, hogy igaz ez kicsit drágább, de ha gond van akkor azonnal lépnek, nagyon jól működő garancia rendszerük van és nem próbálnak átverni ahogy más üzletek azért bepróbálkozhatnak. Igy aztán mi is ott kötöttünk ki legtöbbször. Most is. 

Sétáltunk a sok kiállított gép között, persze a bőség zavarában a végén már nem tudtam melyiket válasszam. Sokat vacilláltam a Whirlpool és a Samsung között. Végül csak a Whirlpool-ra mutattam, ezt szeretném. Nagyon örültem mikor meghozták, reménykedtem benne, hogy hosszantartó barátságunk lesz.

Hát nem lett. Már az első alkalmakkor kiderült, hogy valami nem oksa vele. Akkor még azt gondoltam, hogy én vagyok kis béna, nem értek hozzá, meg kell tanulni kezelni, meg hasonlók jutottak eszembe. De sehogy nem tudtam dűlőre jutni vele. Végül bepanaszoltam Gyuszinál, hogy legyen szíves beszéljen ő a géppel, mert rám nem hallgat. Na jött, ő is elbíbelődött vele, de végül azt mondta, kihívja a szerelőt. 

Emberünk meg is jelent, rám nézett azzal a bizonyos felsőbbrendűségű pillantásával, majd közölte, hogy a gép jó, én nem csinálom jól. Szerencséjére gyorsan szedte a sátorfáját és elhúzott. No de eléggé felbosszantott, igy aztán mivel a probléma nem szűnt meg Gyuszit kértem, hogy rendben, akkor játszunk igy, hívja ki újra a szerelőt. 

Most más jött ki, aki ugy látszott ért is a géphez, ekkor jöttem rá, hogy az előző szerelő kb. annyit sem konyított ehhez a vadi új géphez, mint én. No szóval, jött a másik szerelő. Nyomkodta, állítgatta, most már tuti jó lesz. Nem lett. 

Újabb telefon, újabb, másik szerelő. Rendben, most már jó lesz. Ha mégsem akkor szóljunk, és rendelnek alkatrészt, ki kell cserélni az elektronikáját mert azzal lesz a gond. Mondanom sem kell, hogy a gép továbbra sem működött ugy ahogy kellett volna. 

Újabb telefon, nem jó a gép. Majd teltek a hetek. Szeptember közepére már igencsak mérges lettem, addig piszkáltam Gyuszit, míg újra fel nem hívta az áruházat (itt őket kell hívni és ők intézkednek a cég felé). Ekkor kapott egy új telefonszámot, hogy ezt hívja fel legyen szíves. Hívja, azonosító, stb. bediktálása után közölték, hogy kapunk egy új gépet, mert nem kapják meg a megrendelt alkatrészt. Mivel már több mint fél éve (pontosabban 9 hónapja) fenn áll a probléma igy ugy gondolták az a legegyszerűbb, ha küldenek egy új gépet. 

Ami meg is érkezett, érzékeny búcsút vettem a régitől és örömmel köszöntöttem az újat, kérve, hogy lécci-lécci viselkedjen nekem rendesen.

mosógép

És rendesen viselkedik, meg is nyugodtam, nem én voltam a béna a másikkal. 

Egyáltalán nem haragszom a Whirlpool-ra. Van ilyen, előfordul. Gyári hibás lehetett szegény. Nem haragszom senkire. Az időt kissé hosszúnak érzem, de talán a mi késlekedésünk is benne volt. Sebaj, most akkor újra, szia kedves kis mosógépem, legyen hosszú a közös utunk. 🥰

Ja igen, és hogy mi volt a baj? Csupán csak annyi, hogy nem nyitotta ki az ajtót ha lejárt a program. Próbálkozások után rájöttem, hogyha a centrifugáló programot elindítom, akkor kinyitja. Na de ez plusz energia, víz és idő!!! És hát nem igy kellett volna működnie persze. Hiába próbálták programozni, akkor sem nyitotta ki az ajtót. Ez volt a gond, szóval valószínűleg igen, az elektronikával volt a gond. Vagy nem tudom ami a kisebb hiba, de a szerelők sem tudták, ez azért már nagyobb hiba. 

Akkor most újra kezdünk, mosásra fel. És köszi Whirlpool az új gépet. 🥰