Címkék

, , , , , , , , , , ,

Oh, hát egyértelmű, akinek van gyermeke az most kapásból rávágta, hogy természetesen péntek este, hétvégén vagy ünnepnapokon. 😢 Ez nem is tudom, valamiféle szabály? A gyerekekről lenne mit mesélnem, te jó ég hányszor szaladtunk … 😢 Emlékszem Taszikám is tutira mindig hétvégén sántult le, lépett bele egy lyukba, stb., én meg azonnal riadót fújtam, hogy te jó ég mi van szegénykével, azonnal rohanjunk orvoshoz. Ritkán fordult elő, hogy ok nélkül futottunk volna az ügyeletre, de én már komolyan, nem is csodálkozom semmin. 🙈

Az előzményekkel kezdem, nehogy szétlegyek szedve a tudatlanságom miatt. 😊

Szóval. Nekem egyik rémálmom, hogy a kutyusok valamit fölnyalnak egy séta alkalmával. Sajnos ideggyenge emberek itt is élnek és akik gyűlölik az állatokat olyanból is akad. Nem sűrűn, de előfordul, mindig megírják az újságok, kinyomozzák és időnként el is szokták kapni az elkövetőket, akik méreggel teletömködött húsokat, virsliket szórnak ki a sétálóutak köré. Itt annyi a különbség, hogy többnyire elkapják és meg is büntetik az elkövetőket. Tehát egy-egy ilyen hír után megijedtem mindig, hogy nehogy igy járjunk mi is. Mert hát a kutya az kutya. Évekig treníroztuk őket, hogy sem az utcán, de még az udvarunkon sem ehetnek föl semmit amit nem tőlünk kapnak. Idegen embertől nem fogadhatnak el semmit, se jutifalatot, sem semmit. Mára odáig ment ez, hogy akkor sem fogadják el, ha Gyuszi rábólint, hogy szabad. Egyszerűen nem.

Ugyan ez vonatkozik az idegenek simogatására is. Ugye goldi, édibédi, kérdezés nélkül kinyújtott kézzel jön, hogy ő megsimogatja. Szó sem lehet róla! Megtanulták a kutyák (nem az emberek), hogy távolságot kell tartani. Gyuszi azonnal dörren ha ilyen előfordul, de nem a kutyára hanem az emberre! Charlie ilyenkor mélyről jövő morgással reagál. Nem agresszív, nem vicsorog, finoman de határozottan jelzi, hogy ne nyúljanak hozzá. Az már más, ha jön hozzánk valaki és látja rajtunk, hogy ismerjük, bejött a lakásba. Perceken belül le sem lehet vakarni a vendégről, mert meggyőződése azért jött hozzánk, hogy őt és csakis őt simizze. 🥰😊

Tehát a lényeg, hogy igazán jól neveltek és jó kutyagyerekeink vannak, azt hiszem. Mégis megtörtént hétvégén a baj. 😢 Ahogy a gyerek kezét sem engedtem el soha, pedig tudta már jól, hogy nem szaladunk ki az útra. Mindig figyeltünk a kutyusokra is. Ha kancsal lennék mondhatnám, hogy egyik szemem mindig rajtuk van, de ennek hiányában is tudják ők jól, hogy ez bizony igy van. 

Az történt, hogy Brunó hétvégén behozott egy éticsigát a konyhába. Nagy boldogan szaladt be vele és letette elém. Én persze leszidtam, megmostam, mert tiszta nyál vagy nyák volt a szája, csigát kiköltöztettem. Másnap este már nem evett, éjszaka ment a hasa, majd jött a bágyadtság, a levertség, étvágytalanság, láz.

20220331_150939 

A csigákról tudni kell, hogy a sziv- és tüdőférgesség kórokozóit hordozhatják magukban, nem csak ők, pl. a békák is, szóval azokkal is nagyon kell vigyázni!!! Nem minden csiga fertőzött, kísérletek alkalmával kolóniákat vizsgáltak meg és kiderült, hogy csak 1-2 egyed volt fertőzött, a többi nem. Szóval nem kell nekiállni irtani a csigákat!!! Főleg nem az éticsigákat, mert ugye mindenki tudja, hogy védett állatt!!! A meztelen csigák már más lapra tartoznak, de jelen esetben érdektelenek. A csiga az csiga ebből a szempontból. 

Valószínűleg Brunó talált egy fertőzött csigát. 😢 Irány a doki bácsi. Kapott szurit, egy kisebb vagyont hagytunk ott gyógyszerekre, mindenre ráírva, hogy mikor és hány napig kell kapnia. Természetesen féreghajtóval, probiotikummal, antibiotikummal, gyógytápszerrel. 🙈 Két napot kaptunk haladékként, ha nem lesz jobban vissza kell menni. Én egyúttal vittem székletmintát, ha nem lesz hatásos a kúra akkor tenyésztésre elküldi. 

Jelentem ugy néz ki, hogy győzött ez a kis maszat. ❤

20211004_184708

Aggódtunk érte nagyon. 😥 Tudja mindenki egy gyerekről ha beteg. Leáll, lenyugszik, máskor zavarja esetleg az embert az izgágasága, amikor meg nincsenek ezek akkor azonnal tudjuk, hogy baj van. Mi is igy voltunk. Ez a kis macikutya csak feküdt két napig, nem jött ellenőrizni, intézkedni. Jött hozzám, odabujt, aludt. Csak simizni tudtam a gyógyszerek mellett. 

Doki bácsi azt mondta, talán megtanulta, hogy a csigát sem fogdossuk, illetve nyaldossuk. Az biztos, ezután este  a napi utolsó ellenőrző körútra sem lesznek kiengedve csak ugy. Szerencsére mind okos, figyelmes. Tanulunk, tanulunk. Folyamatosan tanulunk. Sosem mondhatjuk, hogy mi már mindent tudunk!!!