Címkék

, , , , , , , ,

Ott tartottunk, hogy elköszöntek a tetőfedők.😀  Végeztek. 😀 Mi örömködtünk egy sort, hogy milyen szép is a mi uj tetőnk, majd bementünk. 

Nem telt el fél óra, csöngettek. 🙄 Két nagyon szimpi fiatalember elmondta, hogy ők bizony jöttek a napelemeket felszerelni. Egészen sötétedésig dolgoztak.

Elmentek, de mondták, hogy szombat reggel jönnek és szerelik tovább a légkondival együtt. Mi sürün bólogattunk. 😊 

Mivel itt bizony fél nyolc előtt még sötét van, igy ugy gondoltuk, hogy beállitjuk az ébresztőt 7 órára.  Előbb úgysem jönnek, addig nyugiban megkávézunk, megreggelizünk és átviszem Katinkáékhoz Barnabást és a négy kutyust. 

6.54-kor csöngettek! 😯 Azt sem tudtuk melyik bolygón vagyunk. Gyuszi gyorsan lerohant, mondták ők bizony jöttek, mert a garázsban tudnak szerelni.  Na akkor futás lefelé, bedobáltam a kutyák cuccát, Katinkát, Barnust felköltöttem, kidobáltam ott őket. Szegény Bruncika nagyon sirt amiért ott hagytam. 😪

Izgultunk, hogy fogják felrakni egy oldalra a napelemeket? Látszik, nem nagy alapterületü a házunk, nincs olyan nagy felületünk. De ők tudták. 😃 És ez a lényeg

 

Miközben ott álltunk és figyeltük őket megláttuk a sok dobozt a ház oldalánál. Azok mik? A légkondik, mindjárt jön a csapat.

És pár percen belül meg is jelentek. No onnantól kedzve elszabadultak az indulatok, a malterdarabok, a port vágni lehetett a levegőben. 😶 

Milyen jó, hogy elküldtem Barnust itthonról! 💗 Állt a por mindenhol, de legfőképp a levegőben. Nagyon nem tett volna jót neki, és akkor kellett volna rohangálnom, hogy hová vigyem el. Jobb volt ez igy. A fürdőszoba kivételével minden szobába óriási felfordulás történt. 

Aggódva néztük az óránkat, mert nekünk este 7-re szinházi jegyünk volt amit hetekkel ezelőtt megvettünk és nagyon készültünk rá, nem szerettünk volna lemaradni. Viszont az látszott, hogy az egész lakást ki kell takaritani alaposan, mert igy nem jöhet haza ebbe a házba Barnus. 

Végre szóltak, hogy mehetünk a hálóba, majd szép sorban szabadultak fel a helyiségek, mi meg törölgettünk, porszivóztunk, felmostunk. Jó volt, hogy készen lettek, örültünk, hogy itt voltak, de annak még jobban, hogy készen lettek és elmentek.

Sirva borultam Gyuszi nyakába, amiért ezt kijárta és megcsináltatta. Mindannyiunknak sokat fog jelenteni ez nyáron, de leginkább Barnusnak. A cf-es emberek sokkal több sót izzadnak ki mint mások. Ha hirtelen történik ez, akkor simán elájulnak. Volt már ebben részünk Katinkával és Barnussal is. Vannak sópótló szerek. Vettünk két éve egy mobil légkondit Barnusnak, azt hurcibálta Gyuszi mindenfelé. Most ezzel megoldódott az is, hogy meg ne fázzon, hogy egyenletes hőmérséklet legyen az egész házban neki. Nem fogjuk alacsony hőfokra állitani és igy nem lesz baj.  Az már mellékes, hogy mi is élvezni fogjuk és persze a kutyikák is. 😀

Ma igy néz ki a tetőnk. 

Bent a légkondi mindenhol fel van szerelve. A héten még jönnek próbaüzemre, ha rendben lesz akkor feltöltik a rendszert. Összekötik a napelemeket is a garázsban felszerelt elektromos dobozzal. Jövő héten jönnek a hivatalos helyekről és megnézik, hogy rendben van-e a bekötés és akkor minden nap várjuk a napsütést. 😀🌄🌞 Bár ezek a napelemek már a szürt fénytől is töltenek, de jó lesz majd, ha belehuz a napocska is.